Τι είναι το Food Ιnspector…

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των καταναλωτών πάνω σε βασικά θέματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων καθώς επίσης διατροφής και νομοθεσίας. Στόχος του είναι να αναπτύξει την κριτική σκέψη των αναγνωστών του  και να μεταδώσει την αγάπη της διαχειρίστριας του για τα τρόφιμα τόσο από άποψη ποιότητας και ασφάλειας όσο και από διατροφικής και νομικής.

Η φθορά των τροφίμων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα σε όλες σχεδόν τις κοινωνίες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε σημείο ή χρονική στιγμή της παραγωγικής διαδικασίας ενός τροφίμου από την παραγωγή του, την μεταφορά του, την αποθήκευσή του ή ακόμα και κατά την διαδικασία προετοιμασίας του για κατανάλωση από όλους εμάς.

Για το λόγο αυτό, μαζί σας θα μοιραστώ μικρές καθημερινές συμβουλές που θα συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση των τροφίμων μέσα στον προσωπικό σας χώρο, την κουζίνα σας και όχι μόνο. Μέσα από πρόσφατες έρευνες θα σας προσφέρετε ενημέρωση με στόχο να υιοθετηθεί μια υπεύθυνη στάση επιλογής και κατανάλωσης τροφίμων.

Με μεγάλη λοιπόν χαρά θα μοιραστώ μαζί με όλους εσάς τις μέχρι τώρα γνώσεις μου καθώς επίσης και τη δίψα μου για συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη.  Λίγα λόγια λοιπόν για μένα:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η αγάπη μου για τα τρόφιμα και η ενασχόληση μου με τα συστήματα ποιότητας  ξεκίνησε κατά την διάρκεια πρακτικής άσκησης στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα  όπου και με οδήγησε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Wageningen University & Research Centre της Ολλανδίας με αντικείμενο σπουδών το Food Quality Management. Κατά την διάρκεια της φοίτησης το ενδιαφέρον μου για την διασφάλιση της ποιότητας και τα συστήματα μου χάρισαν την θέση ασκούμενης στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του κέντρου Καινοτομιών της H.J. Heinz της Ολλανδίας. Εκεί ως Quality Improvement Trainee ολοκλήρωσα και την διατριβή μου με αντικείμενο “ Designing a lean quality assurance system for the new product development process: Identifying the Critical Control Points”.

Καλή Περιήγηση σε όλους… :)

Φιλικά,

Πετούση Ελένη
MSc Food Quality Professional

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>