7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρας Υγείας

κατάλογος

Tο θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας σύμφωνα με τον EFSA, είναι οι διάφοροι φορείς ασθενειών.

Οι φορείς αυτοί μπορεί να είναι οργανισμοί, όπως τα κουνούπια, τσιμπούρια, μύγες και σκνίπες, που μπορούν να μεταδώσουν παθογόνα σε ζώα ή άτομα. Αυτά τα παθογόνα μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία, εντός του σπιτιού σας ή ακόμα και όταν ταξιδεύετε. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, η οποία αναδεικνύει τις δράσεις που μπορούμε όλοι να λάβουν για την προστασία μας από τις σοβαρές ασθένειες που μπορούν να μεταδώσουν οι παραπάνω φορείς.

Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Αρχή συλλέγει στοιχεία για τους φορείς και τις ασθένειες που προκαλούν καθώς και την εξάπλωσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο αυτό συμβάλλει στην αύξηση της κατανόησης των ασθενειών αυτών και να υποστηρίξει την προσπάθεια της ΕΕ να ανταποκριθεί στις νέες εστίες.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην επίσημη σελίδα της European Food Safety Authority, EFSA.

http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/140407.htm?utm_source=alerts&utm_medium=email&utm_content=all&utm_campaign=aih

ΠΗΓΗ: EFSA

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>